A-kasser sikrer dig økonomisk ved ledighed

0

Har du længe gået og overvejet, om du skulle melde dig ind i en af de mange A-kasser, vi har her i landet?

Synes du også, at arbejdsmarkedet har ændret sig ikke så lidt gennem de senere år, og ikke til det bedste, når man er arbejdstager? Så står du ikke alene med det opfattelse, for den er ret så udbredt blandt mange arbejdstagere. Ikke mindst blandt dem, der er ansat i produktionsjobs, er bekymringen absolut til at tage og føle på, og det er helt bestemt med god grund. I dag er mange af disse jobs, ikke mindst dem der er besat af ufaglært arbejdskraft, i fare for at blive reduceret kraftigt. Mange virksomheder har allerede skåret i antallet af medarbejdere i disse stillinger, og med den udvikling vi oplever i samfundet i disse år, er det langt mere end blot en trend. Det vil helt sikkert gå hen og blive en realitet for rigtigt mange fremadrettet.

Ledighed kan ikke altid undgås, men der er flere forholdsregler, du kan tage, så som videreuddannelse, omskoling og lignende. Det tager dog tid, og for at imødegå de negative konsekvenser ved en fyring, er en af de forholdsregler, som du kan tage, at sikre dig og din familie økonomisk. Er du ikke allerede medlem af en af vore danske A-kasser (se: https://akassefinder.dk/), så er det ganske enkelt med at beslutte sig for, om det ikke ville være en god idé nu.

A-kasser er et godt valg – hvis fyresedlen skulle komme

For langt de fleste af os vil det kunne betale sig, og grunden er helt simpelt dén, at du uden et medlemskab vil kunne risikere pludselig at stå uden nogen form for økonomisk sikkerhedsnet. Det er bestemt ikke en behagelig situation, for er du den lykkelige ejer af en bolig eller en bil, forventes det, at du sælger disse og lever for de penge, som du får ud af det. Ligeledes skal du bruge din opsparing, hvis du har en sådan.

Desværre har mange den helt fejlagtige opfattelse, at hvis man ikke kan klare sig selv økonomisk på grund af ledighed, ja, så får man en håndsrækning af kommune eller stat. Sådan foregår det ikke, for man forventes selv at tage vare på det økonomiske, når man har eventuelle midler.

Meld dig ind i en af vore A-kasser i god tid

Ved at melde dig ind i en A-kasse står du langt stærkere, hvis uheldet skulle være ude. Har du sørget for at indmelde dig i god tid inden en fyring, har du nemlig ret til dagpenge. Her er der ingen krav om, at du skal gå fra hus og hjem, altså afhænde bolig og bil eller bruge din opsparing, og det er jo noget, som er til at føle på, både aktuelt og fremadrettet. Skulle du have brug for rådgivning, inden du underskriver en indmeldelsesblanket, henvender du dig bare til en af de A-kasser, som du overvejer et medlemskab af, og så vil en medarbejder hjælpe dig.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar