Hvis du overvejer at blive entreprenør

0

Det kan være en svær beslutning at finde ud af, hvad man egentlig gerne vil arbejde med og uddanne sig til. Der findes rigtig mange muligheder i dag, så det kan være en helt uoverskuelig proces. Derfor er det god ide at undersøge flere forskellige typer erhverv og uddannelser, indtil man finder noget, man føler, man vil og kan stå inde for. Eller man kan vælge noget med mange muligheder.

En af de ting der har mange muligheder og sider, er arbejdet som entreprenør.

Hvad indebærer det at være entreprenør?

En entreprenør er egentlig et vidt begreb, da en det er meget forskelligt fra entreprenør til entreprenør, hvad man laver og får sine penge for.

En entreprenør kan af omtale desuden både være en enkeltperson, entreprenøren, eller et udtryk for et firma. I det tilfælde er entreprenør altså et ord for de mennesker i firmaet, der udfører arbejdet.

Fælles for de fleste entreprenører er dog, at det er en eller flere personer, der sørger for at udføre et arbejde for andre. Dette arbejde kaldes en entreprise, og som regel er der en fast pris for at udføre dette arbejde.
Man bruger mest begrebet entreprenører inden for byggemarkedet eller anlægsvirksomheder, men det forekommer også inden for andre slags arbejdsområder. Det kunne være områder som it, i forhold til transport eller lager, f.eks. med offentlig transport eller inden for områder med ældrepleje.

Altså varierer det arbejde, som en enkelt entreprenør kan udføre, utrolig meget, især fordi arbejdsområderne varierer så meget.

Dog vil det oftest forholde sig sådan, at en entreprenør specialiserer sig inden for et eller to slags arbejdsområder. Ellers bliver det hurtigt for stor en mundfuld, og så er det, at arbejdet bliver uoverskueligt og måske ligefrem uoverkommeligt.

Hvis man gerne vil uddanne sig som entreprenør, bør man derfor først beslutte sig for, hvilken slags entreprenør, det skal være. Når man ved det, kan man nemlig finde det område og finde den enkelte uddannelse herunder. Ellers kan man prøve at kontakte en institution for erhvervsuddannelser, tekniske skoler eller andre mere håndværksprægede uddannelsessteder og høre, hvad ens muligheder er. Måske man endda kan få rundvisning og snak om, hvad uddannelsen indebærer, inden man beslutter sig for noget.

Vil du hellere booke en entreprenør?

Hvis det alligevel ikke tiltaler en specielt meget at skulle blive udannet som entreprenør, kan man heldigvis også bare ”nøjes” med at hyre en entreprenør. De fleste entreprenører udfører både privat arbejde og arbejde for det offentlige. Man skal bare huske at spørge eller på en anden måde undersøge, om den entreprenør, man påtænker, er i stand til at løse den påtænkte opgave. Opgavens type og entreprenørens ekspertområde skal så at sige helst passe sammen, hvis arbejdet skal udføres ordentligt.

Aner man ikke, hvor man kan finde en god entreprenør, er der flere muligheder for at finde en. Man kan spørge sine kontakter, kigge i annoncer i aviser, søge på nettet eller på anden måde finde information. Man kan også tage til Varde eller Esbjerg en tur, da der her findes flere gode entreprenører.

 

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar