Giv boligen eller sommerhuset et ekstra pift med en tilbygning

0

I dagens Danmark stilles der stadigt højere krav til boliger og sommeruse, når det kommer til plads og æstetik. Også derfor vælger flere og flere at få lavet tilbygninger til deres huse i Helsingør og andre områder af Nordsjælland. Tilbygninger er selvfølgelig både egnet til sommerhuse og fuldtidsboliger, og i begge tilfælde kan en tilbygning være med til at give bebyggelsen et ekstra pift, der gør det endnu mere lækkert, unikt og attraktivt. Således vælger mange også at få anlagt en tilbygning i forbindelse med salg af bolig eller sommerhus, fordi det netop øger attraktiviteten, og dermed kan stedet sælges til en højere pris.

Forberedelse er vigtigt i forbindelse med tilbygning

Der er mange gode grunde til at få anlagt en tilbygning til ens bolig eller sommerhus. Det kan enten være, man står og skal til at sælge, eller måske ønsker man bare at ive stedet et ekstra pift. Der er dog flere ting, man skal være forberedt på, inden man går i gang med et tilbygningsprojekt. En tilbygning skal nemlig leve op til forskellie love og krav. Idet man med en tilbygnin udvider det bebøde areal, kræver et sådant projekt en byggetilladelse fra kommunen. Man skal også orientere sig om, hvor mange kvadratmeter, man har lov til at udvide bebølsen med – hvis man overhovedet har lov. Der er også særlige krav om isolering og eneriforbrug, som man skal tage hensyn til, og disse vil i mange tilfælde være magen til dem, der stilles til et nybyggeri. Man bør også forøre sig hos sit forsikringsselskab, inden man påbegynder et tilbygningsprojekt, eftersom arbejdet kan have indvirkning på ens husforsikring. I alle tilfælde er det en god ide at tage kontakt til en artikekt eller en anden form for byggesagkyndig rådgiver, der kan hjælpe en med at skabe overblik over de mange forhold og sikre lovligheden af byggeriet.  Denne professionelle kan også hjælpe dig med de mere praktiske og artitektoniske overvejelser, som f.eks. placering og materialer.

En lækker terrasse i træ eller en standhaftig terrasse i sten

En rigtig populær form for tilbygning i Helsingør og Nordsjælland er anlæggelse af en terrasse. En terrasse anlægges typisk i sten eller træ, og der er fordele ved begge former for terrasser. En træterrasse giver større mulighed for at give den kreative sans frit løb, eftersom træ er nemmere at arbejde med en sten, og på den måde kan man give sin terrasse flere unikke detaljer i form af f.eks. huller til potteplanter eller træer, hvis man vælger en terrasse i træ. En terrasse af sten kræver til genæld langt mindre vedligeholdelsesarbejde, og den holder som regel også i længere tid. Begge former for tilbyggelser er dog med til at give bebølsen noget helt særligt og et ekstra pift. En terrasse er det perfekte sted til at spise uden for om sommeren, fordi den holder sig tør i modsætning til græsplænen. Den danske sommer byder på større mængder af morgendug, som gør, at møblerne kan tage skade.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar