Hvor kan man finde en kød-grossist handler?

0

Alle har hvert deres speciale og områder, hvor de er nørder eller ligefrem eksperter. Er man derfor en type, der går op i god kvalitet, kan det være en god ide at opsøge sådan en ekspert.

Både inden for områder som mode, design og især også inden for fødevarebranchen.
Er man til god vin, er Frankrig og specialitetsforretninger i vin og ost f.eks. ikke et dårligt bud, er man til chokolade af god kvalitet er Magasin eller Peter Beier kvalitetsforretninger, og er man ligeledes til god kvalitet inden for kød, er det en god ide at finde frem til en grossist med speciale i kød.

Hvad betyder ordet grossist egentlig

Ordet grossist stammer fra tysk og omfatter en person, der handler ”en gros”, som betyder en person, der handler med et stort antal af de forskellige varer.

Det sammenlignes også sommetider med en detaillist. En detaillist er nemlig en, der handler detail, og som sælger varer til private forbrugere. Her vil den handlende typisk købe et stort antal af produktet hos producenten eller en grossist, hvor de derfra sælges videre i mindre mængder til forbrugerne.

Forskellen på detailhandel og grosvirksomhed, hvorfor grossist stammer, er, en detailhandel kun sælger varer til private personer, hvor en grossist sælger til den almene forbruger, f.eks. via supermarkederne.
Man kan derved sige, at grossisten står imellem detaillisten og forbrugerne. Grossiten sælger varen videre.

For nogle år tilbage var det grossisterne, der sad på en magtfuld plads i samfundet, men i dag er tingene anderledes, idet større butikker og producentvirksomheder har overtaget grossisternes job.

Eksempler på hvor man kan finde en kød-grossist-handler

Hvis man leder efter en, der er kød-grossist-handler, kan det f.eks. findes i byen Slagelse, der ligger på Sjælland. Herfra eksporteres der meget forskelligt kød ikke kun ud til forretninger i Danmark, men også udenlands til lande som Spanien, Portugal, Frankrig, Irland, England og Tyskland. Og ventetiden fra bestillingen tager ikke engang lang tid med nutidens moderne metoder, hvor en levering til udlandet kun tager et par dage.

Grossister med speciale i kød eksporterer deres varer til slagterier og diverse supermarkeder.
Og hvis kødet ikke leveres fra en grossist, er det ofte leveret af en producentvirksomhed.

Det særlige ved en sådan virksomhed, der ligesom grossister også specialiserer sig inden for levering af godt kvalitetskød, er, at de selv producerer deres kød. De har så at sige selv fingrene i kagedejen og burde derfor også vide, hvad de snakker om og have styr på deres produkter.

Dog er det væsentligste ved en kød-grossist, at det er grossister, der også har styr på deres og går op i kvalitet. Derfor kaldes de kød-grossister og ikke købmænd eller almindelige grossister. Når man handler med god kvalitet til hverdag, får man også så at sige smag for det og kan derfor vurdere kød ganske godt, og forhåbentlig også selvom det er deres eget.

Ellers er det mere mangel på sandhed og retfærdighed, end det er mangel på evner inden for faget.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar