Kom af med skadedyr og insekter

0

Når man bor i et hus er det ofte for at kunne afskærme sig fra naturens sider, for det meste de hårde og slemme sider af naturen. Derfor er det en kæmpe ulempe og et enormt problem når nogle af disse sider alligevel finder vej ind i husene. Skadedyr har det desværre med at finde små smutveje ind i de danske huse og de kan lave meget rag i den. Skadedyr kan faktisk være rigtig mange forskellige slags dyr, men de mest kendte er mus og rotter. Hvad der også betegnes som skadedyr er muldvarper og mår. Man kan også få problemer med mindre dyr, såsom insekter. Det kan være mange forskellige slags bier og hvepse og møl, som er de flyvende insekter. Af de krybende insekter kan det være myrer, lopper og væggelus. Når alle disse forskellige arter finder vej ind i et hus, dog ikke alle på en gang, så er det at skadedyrsbekæmpelse kommer ind i billedet. Fordi det kan være rigtig svært at komme af med skadedyr og det kræver nogle specielle redskaber, så har mange virksomheder specialiseret sig i at hjælpe alle husstande.

Skadedyrsbekæmpelse i Jylland

Der findes virksomheder der beskæftigerer sig med skadedyrsbekæmpelse i hele landet, men nu har vi fokus på Jylland, og især Århus og Randers.
Her er der et firma der tilbyder hjælp til skadedyrsbekæmpelse, uanset hvilket dyr det er. De kan bekæmpe alt fra mus og rotter til de mindste krybende insekter. Uanset om man bor på landet eller i byen kan skadedyr være et problem. For bor man på landet er der landbrug som kan tiltrække mange skadedyr, og der er flere åbne marker hvor dyrene lever naturligt. I byen derimod er der også mange skadedyr, da folk bor tæt og der er meget skrald rundt omkring. Restauranter og fødevarerbutikker tiltrækker også rigtig mange skadedyr, og det går hårdt udover butikken hvis skadedyrerne kommer ind. Det betyder at det hele skal lukke indtil skadedyrsbekæmpelsen har været forbi og man er sikker på det hele er væk.
I Århus og Randers har der været flere tilfælde af butikker der desværre har måttet lukke fordi de har haft skadedyr.

De mest typiske

De skadedyr som er de mest typiske i Danmark er musene. Der er to typer mus, husmus og halsbåndmus. Husmus lever meget tæt på beboelser som ligger i grønne områder, altså haver, marker osv. Ved sommerens ende begynder de så småt at søge indendørs, hvor de også bygger deres redder og får unger.
Halsbåndmus lever i det fri hele året rundt, og det er kun ved vintertid de begynder at søge ind i bebyggelser, hvis de overhovedet gør det. De får ikke unger i huse, det gør de kun i det fri, men de bygger stadig redder.
De skader som mus forårsager er at ødelægge gulvtæpper, gardiner og andre materialer, som de bruger til at bygge deres rede. Hvis man er rigtig uheldig gnaver de også i ledninger, som kan være rigtig farligt.
Den bedste måde at forebygge på, er at sørge for at bebyggelsen er tæt.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar