Kontormøbler er vigtige for medarbejdernes produktivitet

0

Alle som arbejder på et kontor ved, at de helt rigtige kontormøbler kan være medvirkende til at optimere arbejdsglæden og produktiviteten. Denne lille guide vil gennemgå de vigtigste kontormøbler på kontoret, nemlig kontorstolen og skrivebordet, og give inspiration til hvad man skal se efter, når man køber kontormøbler.

Valg af kontorstol

Det er ikke en underdrivelse at sige, at kontorstolen er det vigtigste kontormøbel der findes. Man skal derfor være omhyggelig med at udvælge netop dette kontormøbel, da man skal tilbringe mange timer med at sidde i kontorstolen. Kontorstolen er ligeledes det kontormøbel, som betyder mest for komforten og ergonomien, mens man sidder og arbejder. De andre kontormøbler betyder dog også noget, men kontorstolen er den eneste af kontormøblerne, som har direkte kontakt med din krop.

Der findes et bredt udvalg af kontorstole, som kommer i flere forskellige prislejer, det kan derfor være svært at vælge den helt rigtige kontorstol. Der er dog nogle generelle ting, man skal overveje nøje, når man køber kontorstol.

For det første, skal man sikre at kontorstolen kan køres op og ned, og kan vippes frem og tilbage. Dette er vigtigt, da man derved kan regulere siddekomforten, som man har behov for, og man kan finde den perfekte individuelle arbejdsstilling, som passer til ens krop. For det andet, som så mange andre kontormøbler, så hænger kvalitet – dermed siddekomfort og ergonomi – sammen med prisen på kontorstolen. Dette er dog blot en generel tommelfingerregel, og den eneste måde at finde ud af dette er ved at prøve sig frem, eller søge professionel hjælp ved fysioterapeuter eller andre fagfolk, som har kendskab til ergonomisk korrekte kontorstole.

Valg af skrivebord

Selvom kontorstolen må betragtes som værende det vigtigste af alle kontormøbler, er det rette skrivebord ligeledes essentiel for medarbejdernes velbefindende. Hvis man har et skrivebord, som enten er for højt eller for lavt, kan dette have en negativ betydning for arbejdsstillingen, og kan dermed medføre dårlig ryg og andre permanente gener.

Derfor er det vigtigt, når man køber skrivebord, at man undersøger hvorvidt det kan reguleres i højden. Alle medarbejderes behov for højden af skrivebordet er forskelligt, man skal derfor ikke gå på kompromis med at vælge et skrivebord, som netop ikke kan reguleres efter medarbejdernes højde, da dette kan medføre varige gener, ubehag og potentiel sygemelding. Man kan komme uden omkring netop dette problem ved at købe et hæve/sænke skrivebord, hvor medarbejderne selv kan regulere højden på skrivebordet. Der er ligeledes en afledt effekt ved et hæve/sænke skrivebord, da man har muligheden for at arbejde stående, og dermed kan forbedre blodomløbet i kroppen, og man holder sig derved mere klar i hovedet.

Størrelsen på skrivebordet er ligeledes vigtigt, man skal have plads til computer, papirer og andre arbejdsrelaterede ting. Ved at man har plads til alle arbejdsrelaterede elementer, gør man hele arbejdsdagen mere overskueligt, da man har alle sine papirer og des lignende inden for kort afstand.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar