Lønsikring

0

A-kasser, fagforeninger, forsikringer og hvad der ellers er, kan være et utrolig stor jungle at finde rundt i. Hvis du er blevet spurgt om du ønsker lønsikring, men ikke har nogen ide om hvad det er, så læs med her. Lønsikring er noget til at tilkøbe når du er medlem af en a-kasse. Hvis du løber lønsikring som tillægsforsikring er det for at sikre din indkomst hvis du skulle blive arbejdsløs. Du betaler altså et beløb hver måned til din lønsikringsforsikring. Hvis du så skulle gå hen og blive arbejdsløs for du udbetalt både dagpenge og det ekstra beløb hver måned du har anmodet om i din forsikring. Dette vil altså sige at du får en højere indkomst selvom du er på dagpenge. Dette er det overordnede svar. Der er selvfølgelig forskellige faktorer der spiller ind når det handler om hvor stort beløbet kan være. Det har også betydning hvilken a-kasse du er tilmeldt og hvor stor din indkomst er.

Kan det betale sig at tagne lønsikring?

Det er ikke alle der bør tegne lønsikring som tillægsforsikring. Som hovedregel bør du tjene over 21.000 kr. om måneden, dog er der naturligvis forskellige regler fra a-kasse til a-kasse. Hvis du tjener mindre end det er det ikke sikkert at det kan betale sig for dig. Hvis du derimod tjener mere end de 21.000 kr. kan det helt sikkert være en fordel for dig at tegne en lønsikring. Hvis du får hen og bliver arbejdsløs har du større mulighed for at dække de udgifter du har hver måned. Hvis du med din nuværende indkomst har sat dig et højt forbrug både med hensyn til hus og bil kan det være svært at dække de udgifter hvis du pludselig mister dit arbejde og kommer på dagpenge. Hvis du har lønsikring kan du dog som regel få udbetalt helt op til 95% af din forhenværende løn. Derfor er det en rigtig god ide at tegne en lønsikring hvis du har nogle høje udgifter der er tilpasset din lønindkomst.

Krav til dig hvis du ønsker lønsikring

Lønsikring er, som redegjort ovenfor, ikke for alle. Hvis du tjener over 21.000 kr. kan det være en rigtig god ide for dig at tegne en lønsikring. Der er dog også et par krav du skal opfylde for at du har mulighed for at tegne en lønsikrings tillægsforsikring. For det første skal være som minimum være fyldt 18 år og være medlem af en a-kasse. Fra du er 18 år kan du tegne lønsikring som du kan have indtil du er 60 år. Dernæst skal du have et arbejde hvor du arbejder mere end 30 timer om ugen. Inden du kan tegne lønsikring skal du have arbejdet på denne måde seks måneder for at du kan tegne din lønsikring. Sidst skal du bo i Danmark. Du kan altså ikke tagne lønsikring hvis du bor i udlandet men arbejder i Danmark. Hvis du opfylder alle kravene kan du tegne en lønsikring og sikre din indkomst hvis du skulle blive arbejdsløs.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar