Når kloaken skal spules

0

Mange folk som i et hus på landet, har oplevet at deres kloak før eller senere vil blive tilstoppet. En tilstoppelse sker, når for meget materiale, som foreksempel toiletpapir, ophober sig nede i kloaken, og derfor skaber en form for prop, som blot bliver større og større. En tilstoppelse er næppe jordens undergang, men den kan være skrækkeligt irriterende.

Hvordan ordner man, et tilstoppet toilet?

En tilstoppelse kan gøre det vanskeligt at skylle ud i toilettet, hvilket i værste tilfælde kan lede til, at dit toilet flyder over. Hvis din kloak bliver tilstoppet, er der forskellige måder at sørge for, at tilstoppelsen forsvinder. Man kan tage en svupper, placere den nede i toilettet og give svupperen et par tryk, så lufttrykket kommer proppen til livs. Dette er dog ikke en garanteret løsning, og derfor kan man ende med at skulle ringe efter kloakservice. I et tilfælde som dette, vil det oftest kræve en spuling af kloak, for at komme til bunds med tilstoppelsen. Kloakspulingen er meget lige til; man spuler simpelthen vand ned i kloaken for at opløse den tilstoppelse der end måtte være, så snavs og skidt igen kan flyde ud igennem rørene uden at sidde fast.

Større chance for tilstoppelse på landet

Som tidligere nævnt, er det især huse ude på landet som kan stå for skud til tilstoppelser af toiletter eller afløb. Mange områder med marker er det især vigtigt at være opmærksom på, at ens afløb ikke er tilstoppet, da det kan have fatale konsekvenser for en evt. høst af sin mark. Især markerne omkring Viborg og Randers har været de områder der har været mest behov for fokus på tilstoppelser, grundet de mange søer der ligger omkring. Et tilstoppet afløb kan i værste tilfælde lede til, at store områder af vand hober sig op ude på markerne, og derfor drunker de planter og afgrøder der end måtte være plantet. Dette resulterer i en mindre høst og potentielt mange penge spildt. Dog er der ingen grund til panik, hvis dit afløb nu skulle være tilstoppet! Hjælp fra kloakservice er som regel meget hurtig om at ankomme, og du kan derfor have et tilstoppelsefrit afløb i løbet af en time eller to.

En billig løsning

Mange forsøger selv at ordne deres kloak, da de frygter at regningen for at få spulet deres afløb kan komme til at koste en formue. Dette er dog ikke tilfældet, da tilstoppede afløb og toiletter efterhånden er så normalt et problem. Bestiller man en kloakspuling, tager der gerne 1-2 timer for kloakspuleren at ankomme, og cirka en halv time at ordne afløbet. Dette koster som regel et par hundrede kroner, og med sådan en pris er der ingen grund  til, at stresse over at skulle klare det hele selv. For at dit toilet eller afløb skal forblive tilstoppelsesfrit, anbefales det at man tilkalder kloakservice til en kloakspuling én gang om året. Dette kan selvfølgelig variere, alt afhængigt af ens kloak. Sidst, men bestemt ikke mindst, så kan det ikke siges nok gange, at toiletter ikke må benyttes som skraldespande, og man bør kun smide toiletpapiret i.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar