Ønsket om rigtig tømrermand i Roskilde, Køge og Ringsted

0

Kønsroller er ikke længere noget, der som sådan eksisterer. Dette betyder altså ikke, at dette ikke diskuteres længere, for det er stadig et voldsomt diskuteret emne. Dette skyldes sikkert, at der automatisk altid vil være en naturlig forskel mellem kvinder og mænd, ikke fordi det skal skabe ulighed, det skaber blot forskel. For lige meget, hvor meget vi ønsker at ændre på det, så er der nogle naturlige ting, der gør at det bare ikke kan lade sig gøre, såsom at føde børn. Dette gør jo automatisk også, at det passer kvinden langt bedre at have denne moderlige figur. Det gode er, at det i dagens Danmark absolut ikke er umuligt, hvis man ønsker at ændre sådan noget. Dog gør denne ændring i kønsrollerne altså også, at dem der nu engang ønsker at passe ind i de stereotypiske kønsroller kan have svært ved at vide, hvordan man kan forblive feminin med smukke kjoler og kontorjobs eller hvordan man kan forblive en mandig mand med jobs såsom smed og tømrer. Det er netop en af disse naturligheder, at manden gerne skal være god til jagt og fange føde. Det er da også normalt oftest mænd, der vælger uddannelser såsom anlægsgartner og tømrer, da det kræver stærk fysiskkraft og lysten til at få jord under neglene.

Ekstra maskulinitet omkring tømrere

Der er altså derfor også skabt et helt særligt udtryk omkring denne slags mænd, der arbejder med det langt mere praktiske erhvervsliv. Dette gør altså også at nogle kvinder, vil have en speciel attraktion til denne slags mænd, da de netop er ejere af denne stærke og overbeskyttende mandestyrker, der hører denne menneskelige naturlige tiltrækning til. Det vi er, er dog at der i så høj grad diversitet, at vores naturlige instinkter i virkeligheden ikke spiller en større rolle. Det er jo netop dette, der adskiller os fra dyrene, at vi ikke er bundet af vores instinkter, vi kan til en hvis grad at styre vores lyster og behov, tydeligvis ikke altid, men til en hvis grad. Udover det er det muligt for os at by og transporteres over nærmest så store afstande som det overhoved er muligt. Bare det at bevæge sig fra Roskilde til Ringsted eller fra Roskilde til Køge er nu noget som folk gør hver evig eneste dag. Afstande behøver ikke længere noget for os, som de gjorde før i tiden.

Kvindelig tømrere gør op med kønsroller

Men det er i virkeligheden ikke kun for mænd, at der er sket en udvikling, for det der egentlig har ændret sig mest er kvinders muligheder for at tage disse maskuline job. Ønsket har jo hele tiden været at kunne agerer og være lige med mændene. Det er et af de mest omdiskuterede emner, og det har tydeligvis og også betalt sig at snakke så meget om dette emne. Det er i hvert fald ikke længere ildeset at man som  kvinde ønsker at arbejde som tømrer, men at man på samme tid som mand ønsker at gå på barsel.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar