Sådan bekæmper du rotter

0

Alle folk er godt klare over, nogle dyr er skadedyr, mens andre dyr er mere kæledyr. Dyr som hunde og katte har en stor plads i mange folks hjerter, og de danske hjem er da også fulde af dem. Et dyr som de fleste derimod godt er klar over ikke lige er det mest optimale kæledyr, det er rotten. Rotten er et skadedyr som rigtig mange danske hjem er plaget af. Flere end man faktisk lige går og tror. Det er ikke til at sige, hvorfor det er så stort et problem. Det kan være en årsag, at mange simpelthen ikke er klar over at de har rotter. Dem der til gengæld er klar over, at de har rotter, de aner ikke, hvad de skal stille op i mod problemet. Det er heldigvis noget vi kan gøre noget ved. Danskerne skal oplyses, så de slipper for alle de problemer som rotterne fører med sig. Om det er overbidte elkabler eller om det er sygdomme som de smitter folk med, så er det et problem der er nødt til at blive gjort noget ved. Med det samme.

Anmeld så snart du opdager rotterne

Når man opdager man har rotter, så er det vigtigt at man anmelder det til kommunerne. Sin egen kommune naturligvis. Bor man på Sjælland, eksempelvis i Sorø eller Roskilde, så er det disse kommuner man anmelder det til. Det er nemlig rigtig vigtigt at man melder det med det samme, så ikke rotterne formerer sig og bliver et større problem end det lige burde være. Når man skal anmelde rottebekæmpelse til kommunen, så behøver man hverken ringe eller gøre ved. Man kan simpelthen bare anmelde det på internettet. En enkelt søgning på nettet og så finder man hurtigt det sted man kan anmelde det. Det er sådan set bare nogle enkelte tryk med musen, så får kommunen besked og kontakter derefter rottebekæmperen.

Vigtigt ikke at gøre noget selv

En ting som man skal huske på, hvis man opdager at man har rotter er, at man skal holde sig fra at begynde og gøre noget mod dem selv. For det første fordi rotterne simpelthen kan slå dig ihjel. Ikke på blodig facon, men simpelthen fordi rotterne bærer på så mange sygdomme, så hvis man befinder sig nede sammen med ekskrementer og andre giftige ting, så kan man altså ende med at få det rigtig rigtig skidt. En anden ting ved det er, at mange bare vælger at bruge gift, hvis der skal bekæmpes rotter. Det man dog skal huske på er, at hvis man ikke har styr på om giften spreder sig eller ej, så kan det blive farligt for alle andre end rotter også. Desuden er der også mulighed for at rotterne bliver modstandsdygtige over for giften, og så har ens forsøg på at fjerne rotterne bare gjort det endnu sværere at bekæmpe dem. Man kan da selvfølgelig gøre en masse for at forebygge rotternes tilstedeværelse, men dette er altså en helt anden snak.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar