Sov på et vandrerhjem i København

0

Der kommer hvert år tusindvis af turister til den danske hovedstad København. Både unge mennesker med eventyrlyst og rygsæk på ryggen, ældre par og familier besøger byen og suger det rige kulturliv til sig.

De mange turister betyder også mange hoteller og vandrerhjem i byen. Vandrerhjem i København er specielt populære på grund af deres konkurrencedygtige priser og mulighed for at overnatte større grupper sammen, som eksempelvist er belejligt når vennegrupper eller familier gerne vil overnatte sammen. Men de københavnske vandrerhjem er nok mest populære for deres ofte centrale beliggenhed, som er perfekt hvis man gerne vil kunne opleve byen på gåben. Mange vandrerhjem tilbyder også at tage i mod lejrskoler eller udleje lokaler til konferencer, møder, kursus eller fester.

Vandrerhjem kaldes også hostels på engelsk, så også turister har mulighed for at vide, hvad de går ind til. Vandrerhjem er typisk ikke udstyret med diverse livsnydergoder, som man kender fra hoteller. Det betyder blandt andet, at man ikke altid kan regne med at have bad og toilet for sig selv. Disse deles ofte på gangen eller mellem værelser, men der er dog vandrerhjem der tilbyder privat bad og toilet. Det er ligeledes langt fra alle vandrerhjem der har fjernsyn, telefoner, air condition og andet i den dur på værelserne. Det er heller ikke alle vandrerhjem der serverer morgenmad. De der gør tilbyder ofte brød, simpelt pålæg og morgenmadsprodukter. Hvis ikke vandrerhjemmet tilbyder morgenmad, er der heldigvis rig mulighed for at prøve en af Københavns mange caféer, som ofte åbner tidligt på formiddagen og er klar til at servere mad fra alle verdenshjørner og en god kop kaffe.

Der er rigeligt med vandrerhjem i København og i mange forskellige prisklasser. Priserne for at overnatte på et vandrehjem er ofte langt billigere end at bo på et hotel, specielt i hovedstaden, så det kan bestemt godt betale sig uanset om du rejser på budget eller bare gerne vil have en oplevelse. Inden du vælger hvilket vandrerhjem, er det en god idé at betragte et kort over København. Find ud af hvad du gerne vil se og opleve, hvor det ligger og find derefter et vandrerhjem der ligger i gåafstand til dine seværdigheder. Tjek også hvorfra der går offentlig transport som bybusser eller metro tæt på dit vandrerhjem i tilfælde af, at du vil se noget i den anden ende af byen eller uden for København. Der er nemlig rig mulighed for at benytte offentlig transport i hovedstaden og det omkringliggende Storkøbenhavn, men det kan være en rig oplevelse at tage på eventyr fra vandrerhjemmet og ud i byen på gåben og med et kort i hånden. Det er oftest sådan de smukkeste og mest overraskende steder opleves.

Hvis du er i tvivl om, hvad du gerne vil opleve mens du besøger den danske hovedstad, kan du med fordele spørge receptionen på dit vandrerhjem. Typisk har de åbent hele døgnet og har ofte en god stak brochurer over seværdigheder liggende og typisk kender receptionisterne også nærområdet godt, hvad enten du leder efter spisesteder eller live musik om aftenen.

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar