Stor forskel på mobildækningen i Danmark

1

Har du ikke noget signal? Der er huller i danmarkskortet, når det kommer til mobildækningen.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du ikke har noget signal på din telefon, når du er nogle bestemte steder,  mens din ven, der står lige ved siden af dig, har masser af dækning?

Der er faktisk stor forskel på, hvor og hvor godt de forskellige teleselskaber dækker henne i landet. Mens et teleselskab kan sørge for fuld dækning i den ene region, så er der næsten ikke noget dækning i det pågældende område, hvis du har et andet teleselskab.

Årsagen skal findes i, at der for nuværende findes tre mobilnetværk i Danmark, der ejes af henholdsvis TDC/Yousee, Telia/Telenor og 3. Alle de andre mobiludbydere lejer sig ind på et af de tre netværk. De tre netværk får signal fra telemaster rundt omkring i landet, der har forskellige dækningsgrad afhængigt af, hvor masten er placeret i landet.

Uanset hvor du befinder dig, kan du som nogenlunde minimum være sikret en 2G-hastighed, der kan levere basal mobiltale og meget langsomt internet, som der er dækning for næsten overalt i landet.

En 3G-hastighed sikrer hurtigere internet, men her begynder du at finde huller i danmarkskortet.

En 4G-hastighed sikrer den hurtigste form for internet, men der er på nuværende tidspunkt ikke monteret mere udstyr end nok til at sørge for dækning til de 200 største byer i landet.

Hvis du har problemer med at få dækning derhjemme, så kan det derfor være en idé at overveje at skifte mobilabonnement. Der findes forskellige online dækningskort, hvor du kan få overblik over, hvilket teleselskab, der dækker bedst i dit område, så du kan være sikker på at vælge det selskab, der giver dig færrest gener med signalet på sigt.

Men inden du vender dit teleselskab ryggen, kan det være en god idé at snakke med dine naboer – for det kan skyldes andre ting end blot dit teleselskabs dækningsevne, hvis du oplever problemer med signalet derhjemme.

 

Hvis du for eksempel bor i tungt betonbyggeri, kan væggene være så kraftige, at mobilsignalerne ikke kan trænge igennem. Og hvis du har lavenergiruder, kan de være af en særlig type, der netop skærmer mod mobilsignaler. På samme måde kan det også genere mobilsignalet, hvis du bor i en dal, tæt på en bakke eller inde i et skovområde, hvor træerne kan genere signalet.

 

Del.

Om skribenten

1 kommentar

Skriv din kommentar