Værd at vide, før du køber et løbebånd

0

Det er blevet meget populært at købe løbebånd til de danske hjem. Med disse maskiner, så kan du lige pludselig komme på løbetur uden at skulle forlade hjemmet. Dette gør, at motion er nemmere at komme til, idet vejret og terrænet ikke er en faktor. Der er dog mange ting, som du bør vide, før du går ud at investere i sådan en enhed.

Tænk over, hvad løbebåndet skal bruges til

En af de helt fundamentale er, at løbebånd udvikles til forskellige formål. Dette betyder, kort sagt, at du bliver nødt til at tænke over, hvilket formål, som du køber enheden til.

Hvis du gerne vil bruge det til at gå ture, så skal selve båndet, som trækkes, ikke være så langt. Ved du derimod, at du vil løbe længere ture, så er det rigtigt vigtigt, at du får at bånd, som har plads til dig.

Du bør også tænke over, hvor mange mennesker, som skal bruge løbebåndet. I nogle hjem vil det kun være dig, men måske er der familiemedlemmer eller rumboer, som også vil nyde godt af motionen. Dette betyder selvfølgelig, at deres benlængde og vægt også skal indtænkes. Når du gør dette får du nemlig en model, som kan klare stresset af forskellige kroppe, som træner på forskellige måder.

Hvilke funktioner har du brug for?

Løbebånd kan i dag købes med et væld af forskellige funktioner. Helt fundamentalt finder du en konsol, som digitalt kan måle, hvor lang en tur, som du er på. Der vil også ofte blive målt antal kalorier, men det er ikke alt.

Nogle af disse computere har muligheden for at måle utroligt mange detaljer. Herunder kan du finde ting som hjerterytme, vinklen, som du løber op ad eller mængden af ilt, som bruges under din træning. Alle disse er funktioner, som kan fortælle dig mere om din træning. Disse bruges dog oftest af dem, som tager løbet meget seriøst. Der er altså ingen grund til at bruge penge på funktionerne, hvis du ikke kan bruge dem.

Nogle løbebånds konsoller er koblet op til internettet og kan eksempelvis hente træningsprogrammer herfra. Dette kan være en fordel, så du hele tiden har variation i træningen ved fingerspidserne.

Løbebåndet skal vedligeholdes

Det er vigtigt at vide, at løbebånd, som så mange andre maskiner, skal vedligeholdes. Dette gør man oftest ved at smøre selve båndet, så det altid skifter flydende. Gør du ikke dette, så kan løbeturen blive meget ubehagelig, hvis båndet hopper eller sættes ned i fart.

Der er mange materialer til denne smørelse. Du kan købe silikone til løbebånd, som kan fås både på spray og flydende. Silikone til smøring af løbebånd er ofte anbefalet. Teflon anbefales dog af nogle producenter til eksempelvis at beskytte mod vand eller høje temperaturer.

Det er vigtigt, at du undersøger, hvordan dit løbebånd skal vedligeholdes, når du køber det. Efter omkring 200 km løbet vil man oftest skulle smøre båndet – og så er det rart, hvis man har købt smørelsen. Dette gør nemlig din løbetur så behagelig som muligt!

Del.

Om skribenten

Skriv din kommentar